Naša zgodba

Naša strast so avtomobili in svoji strasti smo popolnoma predani.

Odpeljite avto po svojih željah brez stresa in skrbi. Zaupajte uvoz avtomobila strokovnjakom.

Naša zgodba - uvoz vozil po naročilu

Samo predanost svoji strasti loči prvaka od množice.

Sem Klemen Grilc, obraz in idejni vodja Uvoz-avtomobila.si, specialist za uvoz vozil. Avtomobili so bili moja prva ljubezen, ki iz leta v leto le raste. Že v času študija na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani sem s partnerji stopil v svet podjetništva, a želja po delu v avtomobilizmu je tlela v meni še naprej.

Že pred prodajo prvega podjetja sem zato postavil spletno trgovino z avtomobilskimi, zlasti dirkaškimi deli, imenovano Brzina.si in ob podiplomskem študiju soustanovil Formula Student ekipo ljubljanske univerze. V letu vodenja tega projekta smo izdelali prvi formula dirkalnik in z njim nastopili na mednarodnih tekmovanjih, ekipa Superior Engineering pa še danes nudi študentom možnost pridobitve neprecenljivih praktičnih znanj.

Koliko vozil sem uvozil ali izvozil, že davno ne štejem več. Že vse države, kamor me je delo z avtomobili popeljalo, bi težko naštel, štejejo pa zadovoljni obrazi strank, ki so mi zaupale nakup ali prodajo svojega jeklenega konjička in se še danes z veseljem obrnejo name za vse, povezano z njihovimi avtomobili.

Sledila je zaposlitev pri novoustanovljenem podjetju Furlantech, specializiranem za oddajo in prodajo športnih in luksuznih vozil, ki sem mu pomagal zrasti v priljubljeno in priznano znamko. Takoj po odhodu sem dobil priložnost za delo pri Autobroker by Kreativni najemi, kjer sem dodobra spoznal svet uvoza vozil po naročilu in pridobil ogromno izkušenj.Spomladi 2019, ko sem želel zapustiti branžo, sem vezi z avtomobilizmom ohranjal kot soorganizator mednardonega drift prvenstva Adria Drift Series in komentator motošport prenosov (Porsche Supercup, Formula 2) na TV3. A kaj hitro me je premagala ideja po združitvi ljubezni do avtomobilov in do podjetništva – in tako se je začela zgodba projekta Uvoz-avtomobila.si