Uvoz avtomobila iz tujine

UVOZ AVTOMOBILA je lahko stresen in dolgotrajen postopek in velikokrat napor za večino ljudi. Zato tu obstajajo podjetja, kot je uvoz-avtomobila.si, ki lahko namesto vas opravi uvoz avtomobila po naročilu. Če ste vozilo naši na spletni platformi mobile.de ali pa na autoscout24.de, lahko preverite izračun DMV 2021. Prav tako lahko to enako storite za uvoz električnega avtomobila.

Kazalo vsebine - hitre povezave

Uvoz avtomobila iz Nemčije

Nemški trg vozil ponuja nešteto možnosti, v katerem vsakdo najde nekaj zase. Uvoz avtomobila iz Nemčije je prav zaradi tega vedno odlična opcija, saj lahko v vsakem trenutku izbirate med več vozili, kot se jih v Sloveniji proda v celem letu. Prva prednost je torej velik izbor znamk, modelov, barv, opreme, motorizacije in vsega ostalega, kar vam srce poželi.

Vozila iz tujine so ponavadi bolje opremljena in z nižjo ali enako ceno, prav tako pa z izračunom DMV in ostalimi stroški točno veste, koliko boste plačali za uvoz.

Uvoz avtomobila - BMW serija 5
Uvoz avtomobila iz tujine.

Izračun DMV za uvoz avtomobila

Izračun DMV, davek na motorna vozila se plačuje za vozila, ki se dajo prvič v promet ali se prvič registrirajo na območju Republike Slovenije in se razlikuje glede na vrsto in lastnost vozila. Osnova za izračun DMV je izpust CO2, vrsta pogona (bencin, dizel, elektrika …), emisijski razrednazivna moč motorja in pa starost vozila. Vse podatke pridobite na portalih, kot so mobile.de ali autoscout24.de, nato pa pišete na uvoz-avtomobila.si, kjer vam bodo uredili celoten postopek uvoza. Vozilo bo lahko pri vas že v 14 dneh.

Preverite izračun DMV

Preverite DMV izračun za uvoz všega sanjskega vozila.
Uvoz avtomobila Opel Corsa

Uvoz avtomobila iz Italije

Cene vozil v Italiji na splošno ne odstopajo kaj dosti od cen drugod po Evropi, prav tako ne morete izkoristiti nižje stopnje DDV, saj je standardna stopnja pri zahodnih sosedih enaka kot pri nas – 22%.

Ena od prednosti je zagotovo širša izbira, npr. že samo na autoscout24.it je vedno na voljo skoraj 400.000 vozil. Avtomobilska industrija je za Italijo izrednega pomena. Dobršen del voznega parka prebivalstva sestoji prav iz vozil domače izdelave. Znamke, kot so Alfa RomeoFiat ali Abarth poskrbijo, da praktično vsakdo najde nekaj zase. Petičnežem so na voljo eksotike iz tovarn FerrariLamborghiniMaserati in Pagani, medtem ko v srcih nostalgikov, ljubiteljev starejših vozil še vedno nista pozabljeni imeni Lancia in Autobianchi. Na trg pa prihaja tudi vse več električnih avtomobilov, ki so čedalje bolj popularni.