Nastavitve piškotkov

Kaj so piškotki?

Piškotki so tekstovne datoteke, ki vsebujejo manjše količine informacij, ki jih spletnemu brskalniku pošlje spletno mesto. Te podatke pregledovalnik shrani na računalnik in jih pošlje nazaj spletnemu mestu vsakokrat, ko obiščete spletno mesto. V zvezi z uporabo lastnih piškotkov lahko uporabljate spletni brskalnik na način, da omogočite, onemogočite ali brišete piškotke. Za uporabo navedenih funkcionalnosti sledite navodilom spletnega brskalnika, ki ga uporabljate. Odločitev, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi, je povsem vaša. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate, spreminjate oz. blokirate sprejem vseh piškotkov na internetu v nastavitvah vašega spletnega brskalnika. Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene. Za informacije o nastavitvah piškotkov obiščite spletno stran brskalnika, ki ga uporabljate.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Katere piškotke uporabjamo?

Tudi spletna stran, uvoz-avtomobila.si, za svoje delovanje uporablja spletne piškotke. V nadaljevanju sledi seznam vseh spletnih piškotkov, ki jih naša spletna stran uporablja ter obrazložitev njihovega namena. Navedene so tudi morebitne tretje osebe, ki preko spletne strani lahko servirajo piškotke.

Kadar je za uporabo oziroma namestitev piškotkov v potrebno uporabnikovo soglasje, spletna stran, uvoz-avtomobila.si, pred njihovo uporabo oziroma pred naložitvijo na uporabnikovo napravo (računalnik, telefon …) pridobi uporabnikovo privolitev.

Sistemski piškotki

Ime piškotka Namen uporabe Čas veljave
blocksy_cookies_consent_accepted
Odločitev uporabnika o uporabi piškotkov.
27 let

Izkustveni piškotki

Ime piškotka Namen uporabe Čas veljave
_ga
Za shranjevanje in sledenje obiskov na spletnih mestih.
2 leti
_gat_gtag_UA_37021540_11
Za shranjevanje in sledenje obiskov na spletnih mestih.
2 leti
_gid
Uporablja se za razlikovanje uporabnikov.
2 leti

Oglasni ali ciljani piškotki

Ime piškotka Namen uporabe Čas veljave
_fbp
Facebook uporablja tovrstne piškotke za dostavo vrste oglaševalskih izdelkov, kot so ponudbe v realnem času od tretjih oglaševalcev.
3 mesece

Onemogočanje piškotkov

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene.